Matematik

Mærkelig eksponentiel udvikling

08. april 2008 af yebbe (Slettet)
Hej jeg er ved at leve en mat aflevering og har fundet den bedste linie til nogle punkter ved hjælp af eksponentiel regression. Med lomme regneren får jeg:

Y=BxA^x = Y=200,2x1,65^x.

Og der er fint og kan godt passe. Men med excel får jeg resultatet:

Y=200,2e^0,5009x

Da jeg skal bruge screenshot fra excel vil jeg gerne lige vide hvad denne formel går ud på, og hvorfor det der "e" kommer med i billedet, og hvor "a" bliver af.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af Isomorphician

e^0,5009 = 1,65

Svar #2
08. april 2008 af yebbe (Slettet)

Okay tak, men hvad er e? Man skal jo bruge tallet for at lave udregninger med formlen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2008 af Riemann

Oftest skrive man eksponentielle udviklinger som

f(x)=b*e^(k*x)

i stedet for

f(x)=b*a^x.

sammenhængen mellem a og k i de to ligninger er

a=e^k.

e er et irrationalt tal og de første par decimaler er 2.718




Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2008 af Riemann

i øvrigt er der på alle sommeregnere en knap der hedder noget i retning af "e" - med denne kan du finde værdien af e...

Svar #5
08. april 2008 af yebbe (Slettet)

Okay tak. Nu kan jeg godt huske jeg har hørt noget om det før. Då tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Mærkelig eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.