Matematik
En lille hjælp tak :)
08. april 2008 af
Ryding (Slettet)
En funktion f, er givet ved f(x)=3/4x^4+x^3-3x^2+3
a) bestem de lokale ekstrema for f(x) og de er: -2 , 0 , 1
b) Bestem for enhver værdi af c antallet af løsninger til ligningen f(x)=c
den forstår jeg ikke??
a) bestem de lokale ekstrema for f(x) og de er: -2 , 0 , 1
b) Bestem for enhver værdi af c antallet af løsninger til ligningen f(x)=c
den forstår jeg ikke??
Svar #1
08. april 2008 af Sara Lykke (Slettet)
Det er en stor hjælp at tegne grafen. c er en konstant i f(x) = c og f(x) = c er en "vandret" linje, som skærer y-aksen i punktet (0,c). Hvis f(x) var en lineær funktion ville svaret være 1 løsning for alle c og var f(x) et andengradspolynomie ville svaret være 0, 1 og 2 løsninger for forskellige værdier af c afhængigt af hvor toppunktet ligger. Du skal altså finde ud af hvor mange gange den "vandrette" linje f(x) = c skærer 4. gradspolynomiet for forskellige værdier af c dvs. hvis man rykker linjen f(x) = c lidt ned og lidt op.
Skriv et svar til: En lille hjælp tak :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
