Kemi
Opløslighedsprodukt og ledningsevne (den er nem; det burde være)
09. april 2008 af
Endoplasmatisk Retikulum (Slettet)
Hej jeg fitler lidt rundt i at få det korrekte svar her.
Jeg skal finde opløslighedsproduktet for Ag2SO4 og ved:
molare ledningsevne for Ag2SO4 = 285.64 mS cm^-1 M^-1
ledningsevnen i en mættet sølvsulfat opløsning = 4.417 mS cm^-1
opløseligheds produktet får jeg til:
Ksp = [Ag+]^2[SO4-]
koncentrationen udregnes til
c(AgSO4) = 1.546*10^-2 M
via formlen ledningsevne = molar ledningsevne * konc.
og så er det mine problemer starter:
Jeg vil udregne Ksp = c^3 men ifølge facit êr
Ksp = 4c^3
Hvad mangler jeg i mit opløseligheds udtryk?
Tak for opmærksomheden
Jeg skal finde opløslighedsproduktet for Ag2SO4 og ved:
molare ledningsevne for Ag2SO4 = 285.64 mS cm^-1 M^-1
ledningsevnen i en mættet sølvsulfat opløsning = 4.417 mS cm^-1
opløseligheds produktet får jeg til:
Ksp = [Ag+]^2[SO4-]
koncentrationen udregnes til
c(AgSO4) = 1.546*10^-2 M
via formlen ledningsevne = molar ledningsevne * konc.
og så er det mine problemer starter:
Jeg vil udregne Ksp = c^3 men ifølge facit êr
Ksp = 4c^3
Hvad mangler jeg i mit opløseligheds udtryk?
Tak for opmærksomheden
Svar #1
10. april 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Hvis koncentrationen af Ag2SO4 er c, så er koncentrationen af Ag = 2c og koncentrationen af SO4 er c.
Ksp = [Ag]^2*[SO4]
fortsæt selv!
Ksp = [Ag]^2*[SO4]
fortsæt selv!
Skriv et svar til: Opløslighedsprodukt og ledningsevne (den er nem; det burde være)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
