Matematik

Vektor i rummet - cirklens radius

12. april 2008 af meandyou (Slettet)
Hej er der nogen som kan hjælpe mig??

opgaven lyder:

Kuglen med ligningen
(x-3)^2+(y-1)^2+(z+1)^2=25
skær planen alfa med ligningen
2x+y+3z+1=0 i en cirkel
Bestem cirklens radius??

nogen der kan komme med fif eller en fremgangsmetode??

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2008 af dnadan (Slettet)

Bestem følgende afstande: Kuglens radius samt afstanden fra centrum, C, til planen. Herefter kan cirklens radius findes ved pythagoras.

Svar #2
12. april 2008 af meandyou (Slettet)

tusind tak :)

men er det så kateten eller hypotenusen der ender med at blive den ubekendte og altså cirklens radius?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2008 af dnadan (Slettet)

Tegn situationen. Hvis du ikke selv kan forestille dig det, så kan du jo ikke rigtigt forklare, hvorfor du gør som du gør...

Svar #4
12. april 2008 af meandyou (Slettet)

hmm har lige prøvet, er dette nogenlunde rigtigt forstået:


den vandrette katete er kuglens radius
den lodrette katete er afstanden fra centrum til planen alfa
og hypotenusun er cirklens radius

???

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2008 af dnadan (Slettet)

Nej, Kuglens radius = hypotenusen

Svar #6
12. april 2008 af meandyou (Slettet)

ok :)

tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: Vektor i rummet - cirklens radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.