Matematik

problemer med ligning...

15. april 2008 af skole-pigen (Slettet)
Hej alle.
Jeg har denne ligning jeg skal løse:
(x-1)(x^2-4)=0
Jeg er kommet til næste trin:
x^3-4x-x^2+4 =0

Er det overhovedet rigtig og hvis det er, hvordan kommer jeg videre??

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Det ser rigtig nok ud, men det er absolut ikke nødvendigt.

Brug nulreglen i stedet. :-)

Brugbart svar (1)

Svar #2
15. april 2008 af mathon

(x-1)*(x^2-2^2) = 0

(x-1)*(x+2)*(x-2) = 0 ... brug nul-reglen...

Svar #3
15. april 2008 af skole-pigen (Slettet)

undskyld, nu spørger jeg måske lidt dumt, men hvad er nul-reglen?? hehe

Brugbart svar (1)

Svar #4
15. april 2008 af dnadan (Slettet)

Nulreglen siger:
a*b=0, her må a=0 eller b=0

Hvis man sammenligner med din:
(x-1)(x^2-4)=0

Her ses det nu at, enten må x-1=0 eller x^2-4=0, ud fra dette kan de rødderne findes.

Brugbart svar (1)

Svar #5
15. april 2008 af pdebes (Slettet)

nul-reglen: udtrykket (x-1)*(x+2)*(x-2) = 0 er kun opfyldt hvis en eller flere af parenteserne er lig 0, så find ud af hvad x skal være for at parenteser bliver 0.

eks: (x+2)*(x-4)=0
hvis x=-2, så bliver den første parentes 0 og der kommer til at stå
(-2+2)*(x-4)=0*(x-4)=0

hvis x=4, så bliver den anden parentes 0 og der kommer til at stå
(x+2)(4-4)=(x+2)*0=0

så enten er x=-2 eller x=4.

Svar #6
15. april 2008 af skole-pigen (Slettet)

Nårh.. Tusind tak, det hjalp meget! :)

Skriv et svar til: problemer med ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.