Matematik

Areal

15. april 2008 af Bruger88 (Slettet)
Grafen for (fx)= x^3-12x^2+45-50 afgrænser sammen med første aksen i første kvadrant en punktmængde M,der har et areal.

Bestem arealet af M

Jeg har tegnet grafen på min lommeregner, men jeg ved ikke hvordan jeg skal regne det ud når man ikke har "lower" og "upper" limit??

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2008 af mathon

(fx)= x^3-12x^2+45-50 skulle der stå

f(x)= x^3-12x^2+45x-50 ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2008 af Isomorphician

Dem skal du selv finde først.

Svar #3
15. april 2008 af Bruger88 (Slettet)

ja. undskyld.

Svar #4
15. april 2008 af Bruger88 (Slettet)

Hvordan finder man dem?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2008 af mathon

5
Sf(x)dx = A(M)
2

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2008 af mathon

TI-89
Define f(x)=x^3-12x^2+45x-50

APPS
Y=Editor
y1=f(x)
APPS
Graph
F5
Zero........grænse_1
Zero........grænse_2

Svar #7
15. april 2008 af Bruger88 (Slettet)

når jeg vælger zero i f5, får jeg xc=2 og yc=0

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2008 af mathon

du skal bruge Lower Bound og Upper Bound rigtigt

Svar #9
15. april 2008 af Bruger88 (Slettet)

jamen hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. april 2008 af mathon

...sætter markøren på et punkt med x-værdi mindre end den for skæringspunktet med x-aksen = Lower Bound og dernæst på et punkt med x-værdi større end den for skæringspunktet med x-aksen = Upper Bound...

Svar #11
15. april 2008 af Bruger88 (Slettet)

jamen det kan da ikke lade sig gøre? Man kan jo kun følge grafen? den skærer jo også x-aksen to steder??

Svar #12
15. april 2008 af Bruger88 (Slettet)

Kan man ikke differenciere den? så bliver det en andengradsligning, og så kan man vel finde x på den måde, og så efterfølgende regne arealet ud?

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. april 2008 af mathon

processen i #10
foretaes naturligvis to gange - til bestemmelse af hver af de to rødder

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. april 2008 af mathon

foretaes --> foretages

Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.