Biologi

energi

20. april 2008 af rosiette (Slettet)
Hvorledes produceres der energi i en celle og hvad bruges energien til?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af Stenalt (Slettet)

Ja der sker jo alm. respiration i cellerne... Jeg kan se af dit spørgsmål at det er meget basalt.. Cellerne indeholder mitokondrier der består af to uens cellemembraner... Under nedbrydning af sukker med forbrug af ilt opbygges der en H+ gradient... Denne gradient vil forsøge at udligne sig, hvilket sker gennem nogle små proteiner der herved sættes i bevøgelse hvorved ADP + p omdannes til ATP... ATP bruges til en lang række vigtige funktioner såsom sammentrækning i en muskelcelle etc... desuden bruges der i alle celler energi på opretholdelse af et stabilt miljø herunder osmotiske gradienter synteseapparat etc...

Svar #2
20. april 2008 af rosiette (Slettet)

mange Tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Flot forklaring!

Mindre videnskabeligt kan man sige at levende cellers stofskifte opretholdes ved, at cellen udveksler luftarter med det omgivende miljø.

Stofskifteprocesser (metabolisme) er de energiomsættende processer i levende celler, hvor næringsstoffer omsættes til varme eller bevægelse. Energien bruges til at opretholde cellens liv.

Animalske celler optager typisk oxygen (O2), der indgår i metabolismens aerobe forbrænding af næringsstoffer, og udskiller kuldioxid (CO2)

Plantecellers stofskifte kaldes fotosyntese. I fotosyntesen optages kuldioxid (CO2) og udskilles oxygen (O2)

Ret smart! Bevar urskoven! Plant et træ :)

Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.