Matematik
formel
20. april 2008 af
skole-pigen (Slettet)
Hejsa!
Denne opgave forstår jeg ikke helt, så hvis nogen kan forklare den for mig vil jeg blive glad :)
En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.
- Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver den samenhæng
- Udtryk raidus i cirklen ved trekantens højde og grundlinie.
Mvh. Annie
Denne opgave forstår jeg ikke helt, så hvis nogen kan forklare den for mig vil jeg blive glad :)
En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.
- Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver den samenhæng
- Udtryk raidus i cirklen ved trekantens højde og grundlinie.
Mvh. Annie
Svar #1
20. april 2008 af badooo (Slettet)
1:
A_trekant = 0,5*h*g
A_cirkel = pi*r^2
A_cirkel = A_trekant
0,5*h*g = pi*r^2
2:
Isoler r i 0,5*h*g = pi*r^2
A_trekant = 0,5*h*g
A_cirkel = pi*r^2
A_cirkel = A_trekant
0,5*h*g = pi*r^2
2:
Isoler r i 0,5*h*g = pi*r^2
Svar #2
20. april 2008 af skole-pigen (Slettet)
v2·v(g·h)
r = ___________
2·vPI
Er det bare det, der er svaret på spørgsmål 1?
r = ___________
2·vPI
Er det bare det, der er svaret på spørgsmål 1?
Svar #3
20. april 2008 af skole-pigen (Slettet)
r = (SQRT(2)*(SQRT(g*h))/(2*SQRT(PI))
det er hvad der skulle stå...
Skriv et svar til: formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
