Kemi
bestem temperatur
21. april 2008 af
julemanden (Slettet)
Hjælp kunne være perfekt til denne opgave
I en lukket beholder findes carbonmonoxid ved en given temperatur.
Trykket i beholderen er 1,00 bar.
Der tilsættes nikkel med urenheder, og reaktion II forløber til ligevægt. Temperaturen fastholdes, og
når ligevægten er nået, har 80 % af carbonmonoxiden reageret.
partialtrykket er for såvel carbonmonoxid som af tetracarbonylnikkel(0) er 0,20 bar ved
ligevægt.
Grafen viser, hvorledes ligevægtskonstanten for reaktion II afhænger af temperaturen
d) Bestem temperaturen i beholderen.
På grafen er x-aksen 1/T og y-aksen ln(K)
Nogen der kan hjælpe her??
I en lukket beholder findes carbonmonoxid ved en given temperatur.
Trykket i beholderen er 1,00 bar.
Der tilsættes nikkel med urenheder, og reaktion II forløber til ligevægt. Temperaturen fastholdes, og
når ligevægten er nået, har 80 % af carbonmonoxiden reageret.
partialtrykket er for såvel carbonmonoxid som af tetracarbonylnikkel(0) er 0,20 bar ved
ligevægt.
Grafen viser, hvorledes ligevægtskonstanten for reaktion II afhænger af temperaturen
d) Bestem temperaturen i beholderen.
På grafen er x-aksen 1/T og y-aksen ln(K)
Nogen der kan hjælpe her??
Svar #1
22. april 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Du skal starte med at beregne K.
For reaktionen: Ni + 4 CO -> Ni(CO)4´er den:
p,Ni(CO)4/p,CO^4
Da du kender trykket af begge gasser (p,Ni(CO)4 og p,CO) er det blot at sætte tallene ind. Aflæs 1/T på grafen
For reaktionen: Ni + 4 CO -> Ni(CO)4´er den:
p,Ni(CO)4/p,CO^4
Da du kender trykket af begge gasser (p,Ni(CO)4 og p,CO) er det blot at sætte tallene ind. Aflæs 1/T på grafen
Svar #2
22. april 2008 af julemanden (Slettet)
Når jeg har K og 1/T hvilken formel skal det så indsættes i?
Svar #3
22. april 2008 af The Hobbit (Slettet)
Når du har aflæst værdien på x-aksen, skulle du gerne få en værdi på ca. 0,00275 1/T. Det er den reciprokke værdi af temperaturen, så temperaturen er
T = 1 / 0,00275 = 363,64 K
T = 1 / 0,00275 = 363,64 K
Skriv et svar til: bestem temperatur
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
