Matematik

fordoble noget potensfunktion

24. april 2008 af maius (Slettet)
hvis en opgave lyder således: benyt den fundne forskrift for f(x), hvor mange gange så stor diameteren skal være hvis brudstyrken skal fordobles.. hvad skal jeg så gøre?

det oplyses at brudstyrken f(x) (kg) som funktion af diameteren x (mm) er en potensfunktion

den fundne funktion er 17,09*x^1,9619

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=471121

Svar #2
24. april 2008 af maius (Slettet)

fantastisk

Svar #3
24. april 2008 af maius (Slettet)

okay har kigget på linket meeeen hvordan kommer man

fra ligning her:

2 = k^1,97*y

frem til denne her (hvad sker der med y)

2 = k^1,97 og

k = 2^(1/1.97) = 1,4217


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2008 af Isomorphician

Læg mærke til der står yo på begge sider af lighedstegnet.
Der divideres dermed fra:
2*yo = 16,29 *(k*xo)^1,97 = k^1,97*(16,29*xo^1,97) = k^1,97*yo
til:
2 = k^1,97

Svar #5
24. april 2008 af maius (Slettet)

okay, det er jeg med på :).. men hvorfor er det k=2^(1/1,97), er det en potens regel? når jeg gerne vil finde k

Svar #6
24. april 2008 af maius (Slettet)

altså det med 1/1,79

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2008 af Isomorphician

2^(1/1,97) er det samme som at tage den 1,97. rod af 2.
Det er bare nemmere at skrive det første her.

Svar #8
24. april 2008 af maius (Slettet)

okay, mange tak

Skriv et svar til: fordoble noget potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.