Matematik
Matematisk model
25. april 2008 af
chlo (Slettet)
Hej..nogen som lige vil hjælpe mig lidt
Opgave 5.007 side 28 http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf
Det drejer sig om b) Ville finde funktionen for potensudviklingen. Bruger en graflommeregner, men den vil ikke regne værdierne for a og b ud.
Ville mene at (0,86,3) er y-værdierne og (2.2,0,5) er x-værdier. Er det forkert?
Hvordan kan man ellers finde en funktion?
Opgave 5.007 side 28 http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf
Det drejer sig om b) Ville finde funktionen for potensudviklingen. Bruger en graflommeregner, men den vil ikke regne værdierne for a og b ud.
Ville mene at (0,86,3) er y-værdierne og (2.2,0,5) er x-værdier. Er det forkert?
Hvordan kan man ellers finde en funktion?
Svar #1
25. april 2008 af peter lind
Ignorer først det om logaritmen. Du skal så finde ligningen for linien, der går gennem de to punkter (0.86,3) og (2.2,0.5) ligningen kommer til at blive af formen y=ax+b. y er her log(N) og x er log(D). Sæt dette ind og tag antilogaritmen på begge side af lighedstegnet.
Svar #2
25. april 2008 af chlo (Slettet)
Det forstår jeg ikke
Skal man ikke regne funktionen som en potensudvikling?
Mener du sådan her? log(N)= a*log(D)+ b der giver da ikke nogen mening
Skal man ikke regne funktionen som en potensudvikling?
Mener du sådan her? log(N)= a*log(D)+ b der giver da ikke nogen mening
Svar #3
25. april 2008 af peter lind
Hvis du derefter tager antilogaritmen på begge sider får du
N=10^(a(log(D)+b)= [10^(a(log(D))]*10^b=(10^log(D))^a*10^b=D^a*10^b
N=10^(a(log(D)+b)= [10^(a(log(D))]*10^b=(10^log(D))^a*10^b=D^a*10^b
Skriv et svar til: Matematisk model
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
