Matematik
Løs ligning
27. april 2008 af
Annette16 (Slettet)
Hmm.. hvordan løser jeg ligningnen:
2x^3+2x^2-12x=-3x
<=>
2x^3+2x^2-9x=0
Hvad gør jeg så?
2x^3+2x^2-12x=-3x
<=>
2x^3+2x^2-9x=0
Hvad gør jeg så?
Svar #2
27. april 2008 af Annette16 (Slettet)
Tjah... Den nævner min lærer også hele tiden... men har aldrig forstået den, selvom han har prøvet at forklare... men er det ikke kun når man har nogle faktorere?
Svar #3
27. april 2008 af dnadan (Slettet)
0=2x^3+2x^2-9x=x(2x^2+2x-9)=0
jf. nulreglen:
a*b=0
her er enten a=0 eller også er b=0
hvis dette sammenlignes med ovenstående, så fås nu:
x=0 v 2x^2+2x-9=0
jf. nulreglen:
a*b=0
her er enten a=0 eller også er b=0
hvis dette sammenlignes med ovenstående, så fås nu:
x=0 v 2x^2+2x-9=0
Svar #4
27. april 2008 af Annette16 (Slettet)
Fedt! Og så løser man bare 2x^2+2x-9=0 som en 2.gradsligning?
Skriv et svar til: Løs ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
