Matematik
løs ligning i hånden
27. april 2008 af
Annette16 (Slettet)
HVordan løses: 346/300=1+273*0,7956^x videre i hånden... Kan ikke komme videre... vil mene jeg skal tage ln på begge sider og så rykke eksponenten x ned, men tjekker hele tiden på ti-89, og kan ikke få det til at passe hvis jeg tager ln?! :s
Svar #2
27. april 2008 af Annette16 (Slettet)
Ja, det er også det jeg mener!
ln(346/300)=ln(1+273*0,7956^x) <=> ln(346/300)=x*ln(1+273*0,7956) ???
Det giver ikke det rigtige...
ln(346/300)=ln(1+273*0,7956^x) <=> ln(346/300)=x*ln(1+273*0,7956) ???
Det giver ikke det rigtige...
Svar #3
27. april 2008 af Annette16 (Slettet)
Hov... der skal self ikke stå ln på højresiden, men det giver stadig ikke det rigtige!
Svar #5
27. april 2008 af dnadan (Slettet)
Du kan ikke bare tage logaritmen der... Der er ingen regel, som siger at:
log(k+c*a^x)=log(k+c*a)*x (dette er ikke sandt.
346/300=1+273*0,7956^x
<=>
346/300-1=273*0,7956^x
<=>
(346/300-1)/273=0,7956^x
<=>
nu kan du tage logaritmen på begge sider.
log(k+c*a^x)=log(k+c*a)*x (dette er ikke sandt.
346/300=1+273*0,7956^x
<=>
346/300-1=273*0,7956^x
<=>
(346/300-1)/273=0,7956^x
<=>
nu kan du tage logaritmen på begge sider.
Skriv et svar til: løs ligning i hånden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
