Kemi

Beregn pH for 0,100 M AlCl3 (aq)

28. april 2008 af Henriette1980 (Slettet)
Beregn pH for 0,100 M AlCl3 (aq)

Hvordan kommer man igang med sådan en opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2008 af mathon

Al danner i vandig opløsning
Al(H2O)6^(3+)-ioner, som er en svag syre

Al(H2O)6^(3+) + H2O --> Al(H2O)5(OH)^(2+) + H3O^(+)
med pKs1 = 4,85


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2011 af elissa92

Hvordan kommer man så videre med at finde pH?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2011 af mathon

     

     svag syre
                             pH = (1/2)·(pKs1 - log(cs)) = (1/2)·(4,85 - log(0,1))


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2013 af cecilielow (Slettet)

jeg har en opgave der hedder beregn pH af 0,100 M FeCl3

kan en hjælpe mig med den, hvordan ved man om det er en svag eller stærk syre?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2013 af mathon

             [Fe(H2O)6]3+   er en middelstærk syre   pKs = 2,22

            pH = -log((-10-pKs + √(10-2pKs + 4•10-pKs•cs)) / 2)

            pH = -log((-10-2,22 + √(10-4,44 + 4•10-2,22•0,100)) / 2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. august 2013 af cecilielow (Slettet)

mange tak for det hurtige svar, men hvordan kan du se at det er en middelstærk syre, er det noget man bare slår op i en databog? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. august 2013 af mathon

          -1,7 < pKs < 4       indikerer middelstærk syre


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2013 af cecilielow (Slettet)

men hvordan finder du ud af hvad pks er, er det noget man slår op i en databog? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. august 2013 af mathon

    Ja


 

          i din bog er
          pH-formlen for en middelstærk syre
          måske noteret

                                   pH = -log((-Ks ± √(Ks2 + 4•Ks•cs)/2)
hvor
          Ks = 10-pKs


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. august 2013 af cecilielow (Slettet)

har lige set at det var FeCl3 har det nogen betydning? 


Skriv et svar til: Beregn pH for 0,100 M AlCl3 (aq)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.