Matematik

HASTER. Rumfang.

28. april 2008 af charlotte_me (Slettet)
Nogen der kan hjælpe?

Jeg skal udregne rumfanget af et æggebæger.
Hulningen hvor ægget skal sidde er dimensioneret som en halv kugle med radius 2 cm.
Æggebægeret er 4 cm høj.
Endvidere har den nederste del af bægerett et udvendigt profil med ligningen
y = ln(x-1,5)
Den øverste skrå del er en ret linje med ligningen:
y = (-4)·x+17,2

Æggebægeret ser således ud: http://peecee.dk/upload/view/111492
Hvordan udregner jeg rumfanget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2008 af dnadan (Slettet)

Søg... den har lige været oppe.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2020 af Glades

Hej,

Jeg har rumfanget til kugle hvordan jeg skal finde radius

m.v.h

glades


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2020 af Capion1

Isolér r i rumfangsformlen for kuglen:

r=\sqrt[3]{\frac{3V}{4\pi }}          ≈          0,6203504909·\sqrt[3]{V}


Skriv et svar til: HASTER. Rumfang.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.