Matematik

Funktioner

28. april 2008 af hjælpmig! (Slettet)
6.004

Fra et dambrug udledes ved et uheld spildevand i et vandløb. Dette forårsager et iltunderskud i vandløbet. I en model beskrives iltunderskudet ved funktionen

f(t) = 97,5 * t * e^-0.39t, t>0 eller t = 0,

hvor f(t) måles i mg pr. liter, og t er antal døgn efter udledningen.

a) På hvilket tidspunkt er iltunderskudet størst?

6.005

En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder), er givet ved

a) Bestem det tidspunkt, hvor partiklens hastighed er 2m/s.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2008 af badooo (Slettet)

...så venter vi på dine egne bud :)

Svar #2
28. april 2008 af hjælpmig! (Slettet)

Hov glemte at skrive funktionen i 6.005

En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder), er givet ved

s(t) = 5t^1/2.

a) Bestem det tidspunkt, hvor partiklens hastighed er 2m/s.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2008 af badooo (Slettet)

Kom selv med dine bud, så vi kan se hvor det går galt.


Svar #4
28. april 2008 af hjælpmig! (Slettet)

Altså opgave 6.004 ved jeg generalt ikke hvordan den skal løses. Men i 6.005 er det så strækningen der er 2m/s? Hvis det er så bliver funktionen vendt om og det kan jeg ikke lige overskue.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2008 af badooo (Slettet)

1)
Du skal lave en undersøgelse af monotoniforholdene.
1: Differentier f
2: f'(x) = 0
3: Monotonilinje

2)
Mærkelig opgave.. Nej, s(t) er strækningen som funktion af tiden. Og du skal finde hastigheden, som er s/t.. Har du ikke andre oplysninger?

Svar #6
28. april 2008 af hjælpmig! (Slettet)

2) Nej jeg har ikke andre oplysninger. Det er hele opgaven. Men skal jeg så bare indsætte 2m/s på t's plads i funktionen og derved har jeg fundet hastighed eller er jeg helt galt på den?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2008 af Danielras (Slettet)

#6:

Hvis du differentierer s(t) får du netop v(t). Herefter sætter du den lig 2 og løser den med hensyn til t.

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2008 af badooo (Slettet)

Arh, hvad tænker jeg på..

v(t) = s'(t)

Differentier s(t) til at starte med.

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2008 af badooo (Slettet)

Nå, der var jeg for langsom :D

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. december 2009 af Rikkezen92 (Slettet)

#7
Hvordan ved vi det?
Er der en generel regel el. lignende der siger dette?


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.