Matematik

Problemer med reducering

09. september 2004 af Arkanoid (Slettet)
hej
jeg har lidt problemer med følgende reduceringsstykker ( / er en brøkstreg!!!):

1) a^2 + b^2 + 2ab / a + b

2) x + 2 / x^2 - 1 * 3x - 3 / 4x + 8

3) a^2 + b^2 - 2ab / a - b + a^2 + b^2 + 2ab / a + b

4) 4x^2 + 1 - 4x / 4x^2 - 1

Håber at nogle kan hjælpe... kan simpelthen ikke finde en indgangsvinkel til nogle af disse opgaver

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2004 af Micc_86 (Slettet)

Jeg kan hvertfald fortælle, at du i opgave et skal bruge en kvadratsætning der siger, at:

a^2 + b^2 + 2ab = (a+b)^2 VIGTIGT!!!

Derfor vil der komme til at stå:
(a+b)^2 / (a+b)

Dette kan du omskrive til:

(a+b)(a+b)/(a+b) = (a+b)

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2004 af Micc_86 (Slettet)

Jeg ved ikke helt, men mangler der ikke nogle parenteser i opgave 2 og 3 :S

Men ellers.. i opgave 4 skal du også benytte sig af en kvadratsætning. Du kender allerede den ene, og mangler derfor de sidste to, som er:

(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab
(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab
(a+b)(a-b) = a^2 - b^2

Den miderste skal du bruge i opgave 4.

I de to andre opgave skal du også bruge kvadratsæningerne, så jeg håber da, at min hjælp er til en nytte ;D

Svar #3
09. september 2004 af Arkanoid (Slettet)

Kan ikke finde "b^2" i opg 4...

Svar #4
09. september 2004 af Arkanoid (Slettet)

Desuden... der er ingen paranteser i opg 2 og 3, men har selv løst 3'eren, så nu er det bare to og fire der mangler....

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2004 af Micc_86 (Slettet)

Okai ;D

Her er lidt hjælp til opgave 4:
4x^2 + 1 - 4x / 4x^2 - 1

Hvis du omskriver tælleren, så der står: 1 + 4x^2 - 4x ; kan det måske være lettere at se.

1 + 4x^2 - 4x svarer til a^2 + b^2 - 2ab... 1 opløftet i 2 giver jo 1 ;D

Du kan reducerer 1 + 4x^2 - 4x til (1 + 2x)^2.

Nævneren skal også reduceres fra 4x^2 - 1 til (2x+1)(2x-1).

Skriv et svar til: Problemer med reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.