Matematik

ligniger med to ubekendte

01. maj 2008 af SejeAmalie (Slettet)
Hej :)
Jeg sidder og døjer lidt med de her 2 ligninger, og håber derfor der er nogle som kan hjælpe mig:)

2a-3b=-13
5a+4b=2

og

16a-3b+4=0
2a+b-5=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2008 af josemaria (Slettet)

Du kan enten bruge determinantmetoden; eller den klassiske hvor du isolerer en af de ukendte i første ligning og indsætter dennes udtryk i andet ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2008 af ANIKAKLEIN (Slettet)

eks.

3y-6d=15 -> 12y-24d=60
7y+8d=2 -> 21y+24d=6
_________
33y=66
y=2

så kan du enten sætte y ind in af ligningerne, eller du kan "fjerne" y, som du lige har gjort med d.

3*2-6d=15 -> 6-6d=15 -> -6d=9 -> -d=1,5 -> d=-1,5

(y,d)=(2,-1,5)

hjalp det?

Svar #3
01. maj 2008 af SejeAmalie (Slettet)

altså...

2a-3b=-13
2a=-13+3b
a=(-13+3b)/2

5*(-13+3b)/2+4b=2
4b*2=(-13+3b)/2
-65+15b+8b=4

Er det rigtigt hertil? og i såfald hvad gør jeg så ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2008 af DennisDeH (Slettet)

Der er også den grafiske ;)!

Svar #5
01. maj 2008 af SejeAmalie (Slettet)

ja, men jeg ved ikke helt hvordan jeg for lavet det sidste?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2008 af ANIKAKLEIN (Slettet)

er det josemarias metode du prøver?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2008 af DennisDeH (Slettet)

Fremgangsmåden er den rigtige, om du har regnet rigtigt har jeg ikke tjekket

Svar #8
01. maj 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Det ved jeg ikke, jeg prøver mig bare frem. Men har ingen anelse om det er rigtigt, og hvad jeg skal gøre nu.

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. maj 2008 af DennisDeH (Slettet)

-65+15b+8b=4

Isoler b
Det er således resultatet for b du har fundet

Derefter indsætter du det tal i en af de andre ligninger i stedet for b og isolerer a, hvor du derved har fundet begge værdier :)

Svar #10
01. maj 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Mange tak :)

Skriv et svar til: ligniger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.