Matematik
Økonomi
02. maj 2008 af
Djans (Slettet)
Jeg har problemer med følgende opgave. Jeg har forsøgt, men mangler noget grundlæggende information om opgaven.
En virksomhed fremstiller en vare. I en model er omkostningerne O(x) ved fremstilling af
x varer (målt i tusinder) pr. uge givet ved:
o(x)=0.04x^3-0.5x^2+2.35x+7.5 | 1 <= x and x <= 15
Ved produktion af x varer (mlt i tusinder) pr. uge kan alle de producerede varer sælges for
beløbet p(x) , hvor
p(x)=8-0.4x | 1 <= x and x <= 15
Fortjenesten F(x) ved produktion af x varer (mlt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger bestemt ved
f(x) = p(x)*x - o(x) | 1 <= x and x <= 15
Den møntenhed, som O(x), p(x) og F(x) er målt i, er underordnet i denne forbindelse.
a) Bestem en forskrift for f(x) og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den produktion pr. uge, som giver strst fortjeneste.
PFT
En virksomhed fremstiller en vare. I en model er omkostningerne O(x) ved fremstilling af
x varer (målt i tusinder) pr. uge givet ved:
o(x)=0.04x^3-0.5x^2+2.35x+7.5 | 1 <= x and x <= 15
Ved produktion af x varer (mlt i tusinder) pr. uge kan alle de producerede varer sælges for
beløbet p(x) , hvor
p(x)=8-0.4x | 1 <= x and x <= 15
Fortjenesten F(x) ved produktion af x varer (mlt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger bestemt ved
f(x) = p(x)*x - o(x) | 1 <= x and x <= 15
Den møntenhed, som O(x), p(x) og F(x) er målt i, er underordnet i denne forbindelse.
a) Bestem en forskrift for f(x) og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den produktion pr. uge, som giver strst fortjeneste.
PFT
Svar #1
02. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
Indsæt på de rigtige pladser..
f(x)=(8-0.4x)*x-(0.04x^3-0.5x^2+2.35x+7.5) | 1 <= x and x <= 15
f(x)=(8-0.4x)*x-(0.04x^3-0.5x^2+2.35x+7.5) | 1 <= x and x <= 15
Skriv et svar til: Økonomi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
