Matematik
Er det rigtigt??
04. maj 2008 af
Muminah (Slettet)
Hej derude
Er der en der kan tjekke om det rigtigt?
F lineær: f(-1) = -5 og f(4) = 5
F eksponentiel: f(2) = 20 og f(5) = 160
F potensfunktion: f(1) = 6 og f(3) = 54
_______
F(x) = ax + b
f(-1) = -5 og f(4) = 5
4a + b = 5
-1a + b = -5
Jeg dividerer og b’erne går ud med hinanden:
3a = 0
a = 1,5
-1 + b = -5
b = -5
________
F(x) = b * a^a
f(2) = 20 og f(5) = 160
B * a^5 = 160
B * a^2 = 20
a^2 = a^5 / a^2 = 160 / 20 = 8
a= 4
b * 5 = 20
b = 4
________
F(x) b * x^a
f(1) = 6 og f(3) = 54
b * 3^a = 54
b * 1^a = 6
6 * 3^a = 54
3^a = 6 / 54 = 0,111
b = 6
Er der en der kan tjekke om det rigtigt?
F lineær: f(-1) = -5 og f(4) = 5
F eksponentiel: f(2) = 20 og f(5) = 160
F potensfunktion: f(1) = 6 og f(3) = 54
_______
F(x) = ax + b
f(-1) = -5 og f(4) = 5
4a + b = 5
-1a + b = -5
Jeg dividerer og b’erne går ud med hinanden:
3a = 0
a = 1,5
-1 + b = -5
b = -5
________
F(x) = b * a^a
f(2) = 20 og f(5) = 160
B * a^5 = 160
B * a^2 = 20
a^2 = a^5 / a^2 = 160 / 20 = 8
a= 4
b * 5 = 20
b = 4
________
F(x) b * x^a
f(1) = 6 og f(3) = 54
b * 3^a = 54
b * 1^a = 6
6 * 3^a = 54
3^a = 6 / 54 = 0,111
b = 6
Svar #1
04. maj 2008 af ibibib (Slettet)
Der er regnefejl i alle 3.
F(x) = ax + b
f(-1) = -5 og f(4) = 5
4a + b = 5
-1a + b = -5
Jeg dividerer (nej, du skal trække fra) og b’erne går ud med hinanden:
5a = 10
a = 2
(Beregn selv at b=-3)
F(x) = b * a^x
f(2) = 20 og f(5) = 160
B * a^5 = 160
B * a^2 = 20
a^3 = a^5 / a^2 = 160 / 20 = 8
a= 2
(Beregn selv at b=5)
F(x) b * x^a
f(1) = 6 og f(3) = 54
b * 3^a = 54
b * 1^a = 6
3^a = 3^a/1^a = 54/6 = 9
a=2
(Beregn selv at b=6)
F(x) = ax + b
f(-1) = -5 og f(4) = 5
4a + b = 5
-1a + b = -5
Jeg dividerer (nej, du skal trække fra) og b’erne går ud med hinanden:
5a = 10
a = 2
(Beregn selv at b=-3)
F(x) = b * a^x
f(2) = 20 og f(5) = 160
B * a^5 = 160
B * a^2 = 20
a^3 = a^5 / a^2 = 160 / 20 = 8
a= 2
(Beregn selv at b=5)
F(x) b * x^a
f(1) = 6 og f(3) = 54
b * 3^a = 54
b * 1^a = 6
3^a = 3^a/1^a = 54/6 = 9
a=2
(Beregn selv at b=6)
Skriv et svar til: Er det rigtigt??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
