Matematik
en funktion
04. maj 2008 af
Cille-muus (Slettet)
Fra et dambrug udledes ved et uheld spildevand i et vandløb. Dette forårsager et iltunderskud i vandløbet. I en model beskrives iltunderskudet ved funktionen f(t)=97,5*t*e^-0.39t , t >=0 , hvor f(t) måles i mg pr. liter og t er antal døgn efter udledningen.
a) På hvilket tidspunkt er iltunderskudet størst?
- Skal jeg ikke bestemme t_0? Men hvordan er det nu man gør. Man skal vel ikke sige f(t)=0, eller?
a) På hvilket tidspunkt er iltunderskudet størst?
- Skal jeg ikke bestemme t_0? Men hvordan er det nu man gør. Man skal vel ikke sige f(t)=0, eller?
Svar #1
04. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Næsten, du skal først differentiere funktionen og derefter sætte den lig med 0, for at finde toppunktet.
Til sammenligning får jeg t=2,56 døgn
Til sammenligning får jeg t=2,56 døgn
Skriv et svar til: en funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
