Matematik
rettelse
05. maj 2008 af
Izzle (Slettet)
I forbindelse med undersøgelser af smågoplers betydning for fiskeriet i Limfjorden er der udført forsøg i et akvarium med små saltvandskrebs (byttedyr) og en lille vandmand (rovdyr), der har byttedyrene som eneste fødekilde. Tabellen viser sammenhørende værdier af koncentrationen af byttedyr (målt i antal byttedyr pr. liter vand) og tiden (målt i minutter efter forsøgets start)
Tid (minutter efter forsøgets start)| 0| 15| 30| 45| 60| 95|
Koncentration( antal byttedyr pr. liter vand) |17 |14| 12 |9 |7 |4
funktion af formen
C(t) = b * a^t
Hvor C(t) er koncentrationen af byttedyr, og t er tiden efter forsøgets start.
Bestem a og b ved
hjælp af tabellens data
C(t) = b *at er det samme som y = b*a^x
Eksponentiel Regression: y = b*a^x
b = 17,8006
a = 0,984955
r^2 = 0,994365
r = -0,997179 (er det rigtigt)
Tid (minutter efter forsøgets start)| 0| 15| 30| 45| 60| 95|
Koncentration( antal byttedyr pr. liter vand) |17 |14| 12 |9 |7 |4
funktion af formen
C(t) = b * a^t
Hvor C(t) er koncentrationen af byttedyr, og t er tiden efter forsøgets start.
Bestem a og b ved
hjælp af tabellens data
C(t) = b *at er det samme som y = b*a^x
Eksponentiel Regression: y = b*a^x
b = 17,8006
a = 0,984955
r^2 = 0,994365
r = -0,997179 (er det rigtigt)
Skriv et svar til: rettelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
