Kemi
Redox reaktion
07. maj 2008 af
Pernille_J_88 (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne, og hvis det er må de meget gerne fortælle hvad og hvordan man gør. Mange tak :)
S2 skal have oxidationstallet +6 idet de O mellem Svovlatomer kun har oxidationstallet -1.
Fe^+2 + S2O8^-2 --> Fe^+3 + SO2
S2 skal have oxidationstallet +6 idet de O mellem Svovlatomer kun har oxidationstallet -1.
Fe^+2 + S2O8^-2 --> Fe^+3 + SO2
Svar #1
07. maj 2008 af Larsendrengen (Slettet)
Du kan regne som om S har OT = +7
4H2O + 6Fe(2+) + S2O8(2-) --> 6Fe(3+) + 2SO2 + 8 HO(-)
Men du kan også den (den korrekte måde) ved at sige at S har OT = +6 og der er to O atomer som har OT = -1 som går ned til -2
Men netto set får du samme resultat.
4H2O + 6Fe(2+) + S2O8(2-) --> 6Fe(3+) + 2SO2 + 8 HO(-)
Men du kan også den (den korrekte måde) ved at sige at S har OT = +6 og der er to O atomer som har OT = -1 som går ned til -2
Men netto set får du samme resultat.
Svar #2
07. maj 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)
Det må jeg ikke da der står i opgaven at jeg skal regne med +6, og når jeg afstemmer denne reaktion, går den ikke op
Skriv et svar til: Redox reaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
