Matematik
eks. funktioner.
10. maj 2008 af
Beki (Slettet)
Begrund, hvilke af funktionerne
g(x)=0,34*1,27^x,
h(x)=3,41*0,72^x og
k(x)=7,2*4,2^x,
der er voksende, og bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f, der har væksrate 20 %, og for hvilken f(0)=10.
Nogen som kan løse den?
g(x)=0,34*1,27^x,
h(x)=3,41*0,72^x og
k(x)=7,2*4,2^x,
der er voksende, og bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f, der har væksrate 20 %, og for hvilken f(0)=10.
Nogen som kan løse den?
Svar #2
10. maj 2008 af Beki (Slettet)
bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f, der har væksrate 20 %, og for hvilken f(0)=10.
Er det så y=10*1,20^x måske ?
Er det så y=10*1,20^x måske ?
Svar #3
10. maj 2008 af Shais (Slettet)
For eksponentiel voksende funktioner gælder, at "a" er større end 1. Det betyder her, at "h(x)" og "k(x)" er voksende.
Når forskriften skal voske med 20%, og der gælder f(0)=10, må det være:
y=b*a^x
y=10*1,200
da 1,200 minus 1 og ganget med 100 giver 20. Er det ikke rigtig? Er ikke helt sikker, og mine matematiknoter ligger ikke lige fremme...
Når forskriften skal voske med 20%, og der gælder f(0)=10, må det være:
y=b*a^x
y=10*1,200
da 1,200 minus 1 og ganget med 100 giver 20. Er det ikke rigtig? Er ikke helt sikker, og mine matematiknoter ligger ikke lige fremme...
Svar #4
10. maj 2008 af Shais (Slettet)
Jeg glemte oplæftet i x, så forskriften kommer til at se således ud:
y=10*1,200^x
y=10*1,200^x
Skriv et svar til: eks. funktioner.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
