Matematik
funktioner
12. maj 2008 af
Milldirt (Slettet)
hej derude.
Er gået lidt i stå med vejledende eksamensopgave 3012 A-niveau.
opgaven lyder:
På figuren ses en 5 meter lang stige, der er stillet op mod et hus, der ligger 1,5 meter bag en 2 meter høj mur, som stigen hviler på.
vis at der gælder følgende sammenhænge mellem x og y
(x er linjestykket mellem muren og der hvor stigen rammer jorden og y er linjestykket hvor muren går til på huset og til der hvor stigen rammer huset)
y=3/x og ((x+1,5)^2)+((y+2)^2)=25
hvordan kommer jeg videre? man skulle kunne se sammenhængen ud fra figuren, men er helt blank.
håber der er nogen som har set figuren og kan hjælpe mig.
på forhånd tak.
Mvh. Camilla
Er gået lidt i stå med vejledende eksamensopgave 3012 A-niveau.
opgaven lyder:
På figuren ses en 5 meter lang stige, der er stillet op mod et hus, der ligger 1,5 meter bag en 2 meter høj mur, som stigen hviler på.
vis at der gælder følgende sammenhænge mellem x og y
(x er linjestykket mellem muren og der hvor stigen rammer jorden og y er linjestykket hvor muren går til på huset og til der hvor stigen rammer huset)
y=3/x og ((x+1,5)^2)+((y+2)^2)=25
hvordan kommer jeg videre? man skulle kunne se sammenhængen ud fra figuren, men er helt blank.
håber der er nogen som har set figuren og kan hjælpe mig.
på forhånd tak.
Mvh. Camilla
Svar #1
12. maj 2008 af Isomorphician
Da de to trekanter stiger og murene laver er ensvinklede fås at:
y/1,5 = 2/x (da det indbyrdes forhold i ensvinklede trekanter er ens)
ved isolering af y fås:
y = (2*1,5)/x = 3/x
y/1,5 = 2/x (da det indbyrdes forhold i ensvinklede trekanter er ens)
ved isolering af y fås:
y = (2*1,5)/x = 3/x
Skriv et svar til: funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
