Matematik
Tre differentialligninger HJÆLP
12. maj 2008 af
Christiane.k (Slettet)
Hej.
Jeg er nu begyndt at opsummere lidt på mit pensum her i 2.g, og i denne weekend, skulle jeg øve mig på differentialligninger, så jeg fandt nogle opgaver i en bog.. Men der er nogen jeg simpelthen ikke kan finde ud af hvordan jeg skal løse.. Håber i vil hjælpe mig hele vejen igennem dem - det ville virkelig hjælpe mig godt på vej! :)
Opgaven lyder således:
Forsøg i hvert tilfælde at gætte en løsning til differentialligningen:
a) y'=-2y+2
b) f'(x)-f(x)=5-5x
c) g'(x)=g(x)
d) y'=y/x
e) y'=2y/x
Jeg har fundet svarene på a og b:
a)
y = C*e^(-2x) + 1
b)
y = C*e^x + 5x
Men hvordan skal man gøre det? Hvorledes bærer man sig ad? Håber i vil hjælpe mig gennem de tre sidste opgaver.
Jeg håber ikke nogen har noget i mod jeg spørger, nu når det ikke er til en aflevering eller lignende, men jeg skal blot bruge det til at forstå, komme videre og lave flere opgaver i samme stil...
Hilsen Christiane.
Jeg er nu begyndt at opsummere lidt på mit pensum her i 2.g, og i denne weekend, skulle jeg øve mig på differentialligninger, så jeg fandt nogle opgaver i en bog.. Men der er nogen jeg simpelthen ikke kan finde ud af hvordan jeg skal løse.. Håber i vil hjælpe mig hele vejen igennem dem - det ville virkelig hjælpe mig godt på vej! :)
Opgaven lyder således:
Forsøg i hvert tilfælde at gætte en løsning til differentialligningen:
a) y'=-2y+2
b) f'(x)-f(x)=5-5x
c) g'(x)=g(x)
d) y'=y/x
e) y'=2y/x
Jeg har fundet svarene på a og b:
a)
y = C*e^(-2x) + 1
b)
y = C*e^x + 5x
Men hvordan skal man gøre det? Hvorledes bærer man sig ad? Håber i vil hjælpe mig gennem de tre sidste opgaver.
Jeg håber ikke nogen har noget i mod jeg spørger, nu når det ikke er til en aflevering eller lignende, men jeg skal blot bruge det til at forstå, komme videre og lave flere opgaver i samme stil...
Hilsen Christiane.
Svar #1
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Differentialligninger er også noget af det sværeste i gym efter min mening. Men jeg vil til opgave c sige at det må være e^x, da det er den eneste differentieret funktion, som giver sig selv.
Men der står jo egentlig i opgaven, at du skal GÆTTE og ikke LØSE ligningerne :)
Men der står jo egentlig i opgaven, at du skal GÆTTE og ikke LØSE ligningerne :)
Skriv et svar til: Tre differentialligninger HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
