Kemi

Afstem reaktionen

12. maj 2008 af SPKF (Slettet)
Hej ville bare hører om der var nogle, der kan finde ud af at afstemme reaktionen??

H2O2 + MnO4- -> O2 + Mn2+ (sur opløsning)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af ChristinaHoejgaard (Slettet)

Det er en edoxreaktion, har du prøvet at afstemme disse før?
Du skal starte med at tildele molekylerne oxidationstal.

Svar #2
12. maj 2008 af SPKF (Slettet)

ja det har jeg gjort og har sagt at O2 stiger med 2 og Mn falder med 5.. men kan bare ikke få den til at gå op

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af ChristinaHoejgaard (Slettet)

*redoxreaktion

Svar #4
12. maj 2008 af SPKF (Slettet)

og ved at man skal gang 2 med 2 og 5 med 2 da de kommer i pakker af 2 for at den kan gå op..

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af ChristinaHoejgaard (Slettet)

Okay, så har du regnet OT forskert ud for O..
I H2O2 er det:
2+(2*(-2))x=0
2-4x=0
x=-1/2

Kan du nu få det til at gå op?

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af ChristinaHoejgaard (Slettet)

O kommer til at stige med 1/2 og Mn falde med 5.

Svar #7
12. maj 2008 af SPKF (Slettet)

okay men er det ikke noget med at når den hedder H2O2 så er oxidationstallet for o=-1

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/114143

Skriv et svar til: Afstem reaktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.