Matematik
Arealbestemmelse uden hjælpemiddel
13. maj 2008 af
JoachimD (Slettet)
Hej!
Problemer med flg. opgave:
Funktionen f(x) er bestemt ved f(x)=x^3-4x. På figuren ses en skitse af grafen for f(x). Grafen skærer førsteaksen i punkterne P(-2,0), O(0,0) og Q(2,0). Sammen med førsteaksen afgrænser grafen i anden kvadrant en punktmængde M, som har et areal.
Bestem arealet af denne punktmængde.
Jeg finder det ubestemte integrale af f(x)
0
S f(x)x^3-4xdx = 1/4 * x^4 - 4 * 1/2 *x^4
-2
Videre:
1/4 * 0^4 - 4 * 1/2 * 0^4 = 0
og
1/4 * -2^4 - 4 * 1/2 * -2^4 = 0
Altså 0 - 0, giver ingen mening.
Har løst den vha TI-89, og får 4, men det er uden hjælpemidler.
Help please.
Problemer med flg. opgave:
Funktionen f(x) er bestemt ved f(x)=x^3-4x. På figuren ses en skitse af grafen for f(x). Grafen skærer førsteaksen i punkterne P(-2,0), O(0,0) og Q(2,0). Sammen med førsteaksen afgrænser grafen i anden kvadrant en punktmængde M, som har et areal.
Bestem arealet af denne punktmængde.
Jeg finder det ubestemte integrale af f(x)
0
S f(x)x^3-4xdx = 1/4 * x^4 - 4 * 1/2 *x^4
-2
Videre:
1/4 * 0^4 - 4 * 1/2 * 0^4 = 0
og
1/4 * -2^4 - 4 * 1/2 * -2^4 = 0
Altså 0 - 0, giver ingen mening.
Har løst den vha TI-89, og får 4, men det er uden hjælpemidler.
Help please.
Svar #1
13. maj 2008 af peberdelfinen (Slettet)
Jeg tror det går galt når du integrerer
S f(x)x^3-4xdx=1/4*x^4-2x^2
S f(x)x^3-4xdx=1/4*x^4-2x^2
Svar #2
13. maj 2008 af mathjælp (Slettet)
du har integreret forkert. prøv at udregne 4x integreret igen.
Skriv et svar til: Arealbestemmelse uden hjælpemiddel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
