Matematik

skal bare tjekke om jeg gør det rigtigt ang reducering

13. maj 2008 af pjep (Slettet)
reducer udtrykket:


xy + x^2 / xy


jeg får det til: x^2/xy

passer det??

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Nope. Du kan ikke bare flytte xy. Hvis du vil have reduceret den mere end (xy + x^2)/xy, er din eneste mulihed at sætte dem på to brøker:
xy/xy + x^2/xy = 1 + x^2/xy

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af Guruen (Slettet)

Det kommer an på om det er (xy + x^2)/xy eller xy + (x^2 / xy)...

Men jeg vil stadig sige, at det er forkert.
hvis det er som den første ligning jeg skrev må du lige huske på, at
x^2/xy = x*x=x*y

Jeg vil mene, at dette også kan reduceres

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2008 af Isomorphician

(xy + x^2)/xy =
xy/xy + (x^2)/xy =
1 + x/y

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af Guruen (Slettet)

det sidste ligehdstegn er naturligvis en brøkstreg..

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2008 af peberdelfinen (Slettet)

jeg går ud fra du mener (xy + x^2) / xy

(xy + x^2) / xy =x(y+x)/xy=(y+x)/y

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Ups ja. Glem hvad jeg sagde i #1.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nej. Jeg vil sætte x uden for parantes øverst, så det går ud med hinanden

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2008 af Danielras (Slettet)

(xy + x^2)/xy
x(y+x)/xy
(y+x)/y

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2008 af Neuroti (Slettet)

vi har haft den, og fik at vide at du ikke kan forkorte den mere end
(x(y+x))/xy

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2008 af Neuroti (Slettet)

Oh, havde overset #8, som selvfølgelig er rigtig. Doh af mig

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. maj 2008 af Danielras (Slettet)

Men det kan man. Udtrykket i #9 kan jo forkortes med x.

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2008 af Neuroti (Slettet)

^

Skriv et svar til: skal bare tjekke om jeg gør det rigtigt ang reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.