Matematik

Potens - kvadratrods - regler

17. maj 2008 af Malus (Slettet)
Spørgsmålet er egentlig meget simpelt, hvordan forklarer jeg at:

sqrt(1/8) = 1/2 <--- som min lommeregner fortæller mig..

Jeg har normalt ingen problemer med matematik, så jeg kender de grundlæggende regler, men denne her er åbenbart sivet ud.

Jeg var kommet hertil da jeg sad fast:

(1/8)^(1/3)

Jeg kan selvfølgelig godt se en sammenhæng mellem 1/2 og 1/8 i og med, at (1/2)^3 = 1/8. Men som sagt hjælp lige så er i flinke :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

sqrt(x)=x^(1/2)

Dermed:

sqrt(1/8)=(1/8)^(1/2)

Og nej, det giver IKKE 1/2!

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2008 af mathon

din lommeregner viser ikke
at
sqrt(1/8) = (1/2)
men
sqrt(1/8) = sqrt(2)/4

= 1/(2sqrt(2))

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Mener du ikke kubikrod(1/8)?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2008 af mathon

(1/8) = (1/2)^3

(1/8)^(1/3) = ((1/2)^3)^(1/3) = (1/2)^(3*(1/3)) = (1/2)^1 = (1/2)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Ja, eller bare kub(1)/kub(8) = 1/kub(8) = 1/2, da 2^3=8. kub(x) = kubikroden af x.

Svar #6
17. maj 2008 af Malus (Slettet)

Takker mathon #4 det var PRÆCIS det jeg ledte efter!
Også tak til jer andre for jeres tid dog.

Og jo, jeg mente kubikroden af 1/8, jeg tænkte ikke lige over det må jeg indrømme, fordi jeg aldrig bruger de der forkortelser som sqrt.

Skriv et svar til: Potens - kvadratrods - regler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.