Fysik
Antal kerner og masse
22. maj 2008 af
handyman (Slettet)
Jeg skal have lidt hjælp for at komme videre. Jeg får oplyst følgende:
Alfa (Am-241): 37 kBq
Beta (Sr-90): 37 kBq
Gamma (Cs-137): 370 kBq
Alfa: 432,7 år
k = ln^2/432,7*365*24*60*60 = 5,1*10^-11
Beta: 29,1 år
k = ln^2/29,1*365*24*60*60 = 7,6*10^-10
Gamma: 30,17 år
k = ln^2/30,17*365*24*60*60 = 7,3*10^-10
og skal derefter beregne:
a) antal radioaktive kerner i kilden
b) massen af det radioaktive stof i kilden
Hvordan løser jeg a og b?
Alfa (Am-241): 37 kBq
Beta (Sr-90): 37 kBq
Gamma (Cs-137): 370 kBq
Alfa: 432,7 år
k = ln^2/432,7*365*24*60*60 = 5,1*10^-11
Beta: 29,1 år
k = ln^2/29,1*365*24*60*60 = 7,6*10^-10
Gamma: 30,17 år
k = ln^2/30,17*365*24*60*60 = 7,3*10^-10
og skal derefter beregne:
a) antal radioaktive kerner i kilden
b) massen af det radioaktive stof i kilden
Hvordan løser jeg a og b?
Svar #1
22. maj 2008 af Azured (Slettet)
b'eren er nem, da du kender antallet af partikler (når du har regnet a) og massen af en partikel. Generelt defineres aktiviteten som

Svar #2
22. maj 2008 af Azured (Slettet)
ok, LateX skaber sig, du får lige svaret igen uden equation
b'eren er nem, da du kender antallet af partikler (når du har regnet a) og massen af en partikel. Generelt defineres aktiviteten som
A=-dN/dt=kN
Her er det N du leder efter. Så må du jo selv isolere...
b'eren er nem, da du kender antallet af partikler (når du har regnet a) og massen af en partikel. Generelt defineres aktiviteten som
A=-dN/dt=kN
Her er det N du leder efter. Så må du jo selv isolere...
Skriv et svar til: Antal kerner og masse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
