Matematik
HJÆLP HURTIGT
25. maj 2008 af
kellekelle (Slettet)
Potensfunktioner
-Gør rede for potensformlen y=b*x^a, herunder betydningen af b og a.
Giv et ekspempel på anvendelse af potensmodellen.
Kan nogen hjælpe mig med det spørgsmål. Det er matematik på C niveau..
-Gør rede for potensformlen y=b*x^a, herunder betydningen af b og a.
Giv et ekspempel på anvendelse af potensmodellen.
Kan nogen hjælpe mig med det spørgsmål. Det er matematik på C niveau..
Svar #1
25. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
Jeg formoder, der tilhører en opgavetekst af lidt større omfang?
Umiddelbart: y=b*x^0 <=> y=b (Startværdi), men det plejer ikke at være dette, de er ude efter.
Umiddelbart: y=b*x^0 <=> y=b (Startværdi), men det plejer ikke at være dette, de er ude efter.
Svar #2
25. maj 2008 af kellekelle (Slettet)
Det er et eksamensspørgsmål, og det lyder således;
Gør rede for potensformlen y=b*x^a, herunder betydningen af b og a.
Tegn grafen i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem.
Giv et eksempel på anvendelse af potensmodellen.
Håber at nogen kan hjælpe mig
Gør rede for potensformlen y=b*x^a, herunder betydningen af b og a.
Tegn grafen i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem.
Giv et eksempel på anvendelse af potensmodellen.
Håber at nogen kan hjælpe mig
Svar #3
25. maj 2008 af DeciMat (Slettet)
Gør rede for; er en slags "bevis at formlen gælder".
Jeg ved ikke hvad der kræves på C-niveau, men ved at starte med at indsætte værdierne 1, 2, 3 ... n'te ind kan man vise at formlen gælder.
Det er nok nemmere end at kaste sig ud i log(x) og ln(x).
Har du kendskab til renteformlen, er det et godt eksempel at vise.
For renteformlen se her:
http://laerer.aarhusakademi.dk/AASoe/anv%20af%20renteformel.PDF
Jeg ved ikke hvad der kræves på C-niveau, men ved at starte med at indsætte værdierne 1, 2, 3 ... n'te ind kan man vise at formlen gælder.
Det er nok nemmere end at kaste sig ud i log(x) og ln(x).
Har du kendskab til renteformlen, er det et godt eksempel at vise.
For renteformlen se her:
http://laerer.aarhusakademi.dk/AASoe/anv%20af%20renteformel.PDF
Skriv et svar til: HJÆLP HURTIGT
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
