Kemi
elektrokemi - koncentrationen skiftes...
25. maj 2008 af
sus-gym (Slettet)
hej
M er et ukendt metal...
2 M (s) + Cu2+ --> 2M+ (aq) + Cu (s)
jeg ved eh og ev... og begge konc er 1,0M
cellen aflades nu indtil [Cu2+] = 0,20M
jf. reaktionsskema: [M+] = 1,0M +(2x0,8)M = 2,6M
find elementes hvilespænning.
kan jeg end bruge Uo(standard)? nej???
eller
Uo = (e(Cu) - e(M)) x (-0,059V/2) x ln ([M]/[Cu]) ???
bruger jeg den seneste bliver mit resultat: -0,05V ???
er det ikke forkert.
meeeeget glad for svar, da jeg skal til eksamen imorgen!!
Signe
M er et ukendt metal...
2 M (s) + Cu2+ --> 2M+ (aq) + Cu (s)
jeg ved eh og ev... og begge konc er 1,0M
cellen aflades nu indtil [Cu2+] = 0,20M
jf. reaktionsskema: [M+] = 1,0M +(2x0,8)M = 2,6M
find elementes hvilespænning.
kan jeg end bruge Uo(standard)? nej???
eller
Uo = (e(Cu) - e(M)) x (-0,059V/2) x ln ([M]/[Cu]) ???
bruger jeg den seneste bliver mit resultat: -0,05V ???
er det ikke forkert.
meeeeget glad for svar, da jeg skal til eksamen imorgen!!
Signe
Svar #1
25. maj 2008 af sus-gym (Slettet)
*** da jeg skrev Uo(standard), mente jeg:
at jeg finder e = e(standard) x (-0,059/2) x log (1/[Cu2+]),
for Cu og M
og siden bruger formlen U = e(nytt) - e(nytt).....
pliiiiiiiiiiiiz svar :)
at jeg finder e = e(standard) x (-0,059/2) x log (1/[Cu2+]),
for Cu og M
og siden bruger formlen U = e(nytt) - e(nytt).....
pliiiiiiiiiiiiz svar :)
Skriv et svar til: elektrokemi - koncentrationen skiftes...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
