Kemi
Hvad gør jeg forkert? please hjælp
26. maj 2008 af
heidi_stjerne (Slettet)
Jeg får at vide at et stof indeholder carbon, hydrogen og chlor og at der ved fuldstændig forbrænding af 1,676g af stoffet dannes 2,323g carbondioxid.
a) beregn massen af carbon i den afbrændte prøve.
der har jeg sagt m(c):
n*M = (2,323g/44,01g/mol)*12,01g =0,0633929 g
b) Beregn massen af chlor i den afbrændte prøve.
Ved den fuldstændige forbrænding omdannes alt chlor i stoffet til HCl. Den dannede mængde HCl opsamles og opløses i vand. Herefter titreres opløsningen med 1,000M NaOH.
til titreringen blevv der anvendt 26,39 mL NaOH-opløsning.
der har jeg gjordt:
n(NaOH)= C(NaOH)*V(NaOH)= 1M*0,02639L = 0,02639mol
jeg antager at deter en 1:1 reaktion så n(Cl) = 0,0239mol.
m(Cl)= 0,02639mol * 35,45g/mol = 0,935526 g
c) bestem den empiriske formel.
så har jeg sagt at m(H)= 1,676g - (o,93552+0,0633929)=0,677081g
men dette kan ikke passe. hvor gør jeg noget forkert og hvad? Håber INDERLIGT at der er nogle der kan hjælpe!
a) beregn massen af carbon i den afbrændte prøve.
der har jeg sagt m(c):
n*M = (2,323g/44,01g/mol)*12,01g =0,0633929 g
b) Beregn massen af chlor i den afbrændte prøve.
Ved den fuldstændige forbrænding omdannes alt chlor i stoffet til HCl. Den dannede mængde HCl opsamles og opløses i vand. Herefter titreres opløsningen med 1,000M NaOH.
til titreringen blevv der anvendt 26,39 mL NaOH-opløsning.
der har jeg gjordt:
n(NaOH)= C(NaOH)*V(NaOH)= 1M*0,02639L = 0,02639mol
jeg antager at deter en 1:1 reaktion så n(Cl) = 0,0239mol.
m(Cl)= 0,02639mol * 35,45g/mol = 0,935526 g
c) bestem den empiriske formel.
så har jeg sagt at m(H)= 1,676g - (o,93552+0,0633929)=0,677081g
men dette kan ikke passe. hvor gør jeg noget forkert og hvad? Håber INDERLIGT at der er nogle der kan hjælpe!
Svar #2
26. maj 2008 af mathon
m(C) = (2,323 g)/(44,01 g/mol)*(12,01 g/mol) = 0,633929 g
formentlig maskinaflæsningsfejl
formentlig maskinaflæsningsfejl
Svar #3
26. maj 2008 af heidi_stjerne (Slettet)
nå for søren, ja så giver det hele jo mere mening ;) tak for det !
Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert? please hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
