Matematik
Separation af variable - bevis
26. maj 2008 af
formel1 (Slettet)
Hej
Jeg har problemer med at forstå beviset for separation af de variable.
Her er udledningerne INDEN problemet opstår:
G'(f(x))*f'(x)=H'(x)
efter differantation af sammensat funktion sker der følgende
G(f(x))'=H'(x)
=> G(f(x))'-H'(x)=0
Efter differentation af differens sker der følgende
(G(f(x))-H(x))=0
PROBLEMET ER næste skridt hvor der står "Funktionen i parantesen konstant":
G(f(x))-H(x)=c jeg kan ikke se logikken i det...
Jeg har problemer med at forstå beviset for separation af de variable.
Her er udledningerne INDEN problemet opstår:
G'(f(x))*f'(x)=H'(x)
efter differantation af sammensat funktion sker der følgende
G(f(x))'=H'(x)
=> G(f(x))'-H'(x)=0
Efter differentation af differens sker der følgende
(G(f(x))-H(x))=0
PROBLEMET ER næste skridt hvor der står "Funktionen i parantesen konstant":
G(f(x))-H(x)=c jeg kan ikke se logikken i det...
Svar #1
26. maj 2008 af formel1 (Slettet)
ups jeg har lavet en tastefejl....her den fejlfrie besked:
Her er udledningerne INDEN problemet opstår:
G'(f(x))*f'(x)=H'(x)
efter differantation af sammensat funktion sker der følgende
G(f(x))'=H'(x)
=> G(f(x))'-H'(x)=0
Efter differentation af differens sker der følgende
(G(f(x))-H(x))'=0
PROBLEMET ER næste skridt hvor der står "Funktionen i parantesen konstant":
G(f(x))-H(x)=c jeg kan ikke se logikken i det
Her er udledningerne INDEN problemet opstår:
G'(f(x))*f'(x)=H'(x)
efter differantation af sammensat funktion sker der følgende
G(f(x))'=H'(x)
=> G(f(x))'-H'(x)=0
Efter differentation af differens sker der følgende
(G(f(x))-H(x))'=0
PROBLEMET ER næste skridt hvor der står "Funktionen i parantesen konstant":
G(f(x))-H(x)=c jeg kan ikke se logikken i det
Svar #2
26. maj 2008 af PeterEb (Slettet)
Noget der differentieret giver 0 er en konstant.
Da din ligning differentieret giver 0, må udtrykket på venstre side udifferentieret være en konstant.
Da din ligning differentieret giver 0, må udtrykket på venstre side udifferentieret være en konstant.
Skriv et svar til: Separation af variable - bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
