Matematik
rumfang
27. maj 2008 af
sjonne (Slettet)
jeg er kommet i problemer i mit matematik , derfor ville jeg gerne spørge om der var nogle der kunne hjælpe mig her.
når man drejer drivhjulet, bliver der pumbet vand op igennem røret, fordi kuglerne lukker så en del af vandet ikke kan løbe tilbage.
kuglerne og røret, som kuglerne trækkes igennem har en diameter på 7.6 cm. afstanden mellem kuglerne er på 25 cm.
beregn rumfandet af det mellemrum, der er imellem to kugler i røret, og angiv resultater
Søren
når man drejer drivhjulet, bliver der pumbet vand op igennem røret, fordi kuglerne lukker så en del af vandet ikke kan løbe tilbage.
kuglerne og røret, som kuglerne trækkes igennem har en diameter på 7.6 cm. afstanden mellem kuglerne er på 25 cm.
beregn rumfandet af det mellemrum, der er imellem to kugler i røret, og angiv resultater
Søren
Svar #1
27. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
Vi har to volumer: 1) et rørs tværsnit*kugles diameter MINUS en kugles areal og 2) et rørs tværsnit*afstanden mellem de to kugler
radius = 3,8 cm
tværsnit: 3,8^2*pi = ??
Prøv at komme med dit bud nu.
radius = 3,8 cm
tværsnit: 3,8^2*pi = ??
Prøv at komme med dit bud nu.
Svar #2
27. maj 2008 af marillos_lkd (Slettet)
Det mellemrum, der er mellem kuglerne er en cylinder form.
Rumfanget af cylinden
V = 3,14 * r^2 * h
r = 7.6/2 = 3.8
h = 25
V = 3,14 * 3.8^2 * 25 = 1134.11
Rumfanget af cylinden
V = 3,14 * r^2 * h
r = 7.6/2 = 3.8
h = 25
V = 3,14 * 3.8^2 * 25 = 1134.11
Skriv et svar til: rumfang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
