Kemi

Stofmængde og tryk

17. september 2004 af Miarv (Slettet)
Ved en reaktion mellem et metal og en opløsning af saltsyre dannes 488 mL hydrogen, som opsamles i en lukket beholder over vand. Temperaturen er 22C, og barometerstanden 774mm Hg. Mættet vanddamps tryk ved 22C er 20 mm Hg.
Hvordan udregner jeg ud fra disse oplysninger stofmængden af opsamlet hydrogen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2004 af Damon (Slettet)

Du skal bruge idealgasligningen:

n*R*T = p*V <=>
n = (p*V)/(R*T)

Svar #2
17. september 2004 af Miarv (Slettet)

Ja, men hvilken indflydelse har trykket for mættet vanddamp?
Hvordan finder jeg p for hydrogen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2004 af Damon (Slettet)

Hvordan er det nu man regner trykket i mm Hg om til m^3, bar eller atm?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2004 af Damon (Slettet)

Du kan slå mættetvanddamps partialtryk op i din databog. Du trækker simpelthen bare denne værdi fra det tryk du har og så får du p for hydrogen.

Svar #5
17. september 2004 af Miarv (Slettet)

Tilsyneladende kan jeg bare trække det opgivne tryk for mættet vanddamp fra?

Tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2004 af frodo (Slettet)

p(H2)=P-P(vand)

Idet du beregner stofmængdne af H2, skal du bruge H2's partialtryk.. Denæst indsætter du i idealgasligningen..

Skriv et svar til: Stofmængde og tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.