Matematik
Øhhm...? Vil du være sød at hjælpe mig?
29. maj 2008 af
jann (Slettet)
Hej,
Er der nogen der kan hjælpe mig, hvordan man skal lave disse opgaver..? :
kassen er= Højden: 6,8 dm, længden: 4 dm og bredden: 7,5 dm.
cylinderen er= Højden: 6,8 dm og bredden 6,4 dm.
- Hvor mange liter vand kan hver de to beholdere rumme?
En dag er der 120 liter vand i den kasseformede beholder.
- Hvor højt står vandet i beholderen?
Håber der er nogen der kan hjælpe mig, vil blive GLAD 8)
Tak..
Er der nogen der kan hjælpe mig, hvordan man skal lave disse opgaver..? :
kassen er= Højden: 6,8 dm, længden: 4 dm og bredden: 7,5 dm.
cylinderen er= Højden: 6,8 dm og bredden 6,4 dm.
- Hvor mange liter vand kan hver de to beholdere rumme?
En dag er der 120 liter vand i den kasseformede beholder.
- Hvor højt står vandet i beholderen?
Håber der er nogen der kan hjælpe mig, vil blive GLAD 8)
Tak..
Svar #1
29. maj 2008 af Johnny5 (Slettet)
den første er simpel volume-beregning. Den kan du finde ud af.
i den anden ved du at v=120, resten kan du finde ud af selv :)
i den anden ved du at v=120, resten kan du finde ud af selv :)
Svar #2
29. maj 2008 af Da-ted (Slettet)
Som #1 siger er det volumenberegning det hele. V(olumen)=Højde*Bredde*Længde for en kasse og r^2*pi * højde
1 liter er det samme som 1 kubikdecimeter.
Nu ved du, som #1 siger, at der i kassen er 120kubikdecimeter. Altså er Højde * Bredde * Længde = 120dm^3
Bredden og længden er den samme men højden er her ændret lidt. Det er den eneste ubekendte ( vi kalder den H)
120 = 4dm * 7,5dm * H
Nu skal du blot isolere H
1 liter er det samme som 1 kubikdecimeter.
Nu ved du, som #1 siger, at der i kassen er 120kubikdecimeter. Altså er Højde * Bredde * Længde = 120dm^3
Bredden og længden er den samme men højden er her ændret lidt. Det er den eneste ubekendte ( vi kalder den H)
120 = 4dm * 7,5dm * H
Nu skal du blot isolere H
Svar #3
29. maj 2008 af jann (Slettet)
HVORDAN!?
Når man skal gøre det i liter, skal man bare ikke dividere der med 10?
Når man skal gøre det i liter, skal man bare ikke dividere der med 10?
Skriv et svar til: Øhhm...? Vil du være sød at hjælpe mig?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
