Matematik
integral ved substitution
31. maj 2008 af
LiFex (Slettet)
Hej
Min opgave er dy/dx+sin(x)*y=-5sin(x)
Er der nogen der kan se hvad jeg laver galt her? Min TI 89 siger siger, at svaret er y=ce^cos(x)-5
men jeg får følgende: S=integraltegn
g(x)=sin(x)--> G(x)=S h(x)=-cos(x)
= S -5sin(x)*e^-cos(x)dx
= -5 S e^-cos(x)* sin(x) dx
= -5 S e^t dt
= -5*e^-cos(x)
Nu regner jeg ikke lige resten, men det skal åbenbart ikk opløftes i minus cos(x), men jeg kan ikke se hvad jeg gør galt.
Håber nogen kan hjælpe.
På forhånd tak
Hilsen livsanden
Hej
Min opgave er dy/dx+sin(x)*y=-5sin(x)
Er der nogen der kan se hvad jeg laver galt her? Min TI 89 siger siger, at svaret er y=ce^cos(x)-5
men jeg får følgende: S=integraltegn
g(x)=sin(x)--> G(x)=S h(x)=-cos(x)
= S -5sin(x)*e^-cos(x)dx
= -5 S e^-cos(x)* sin(x) dx
= -5 S e^t dt
= -5*e^-cos(x)
Nu regner jeg ikke lige resten, men det skal åbenbart ikk opløftes i minus cos(x), men jeg kan ikke se hvad jeg gør galt.
Håber nogen kan hjælpe.
På forhånd tak
Hilsen livsanden
Skriv et svar til: integral ved substitution
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
