Matematik
Haster hjælp skal til eksamen i morgen har problemer med nogle spørsmål
02. juni 2008 af
mancubus (Slettet)
bevis sinus relationen og cosinus relationen... forstår ikke beviset i min bog.
gør rede for andengradspolynomiets graf og beviset for rødderne ved hjælp af diskriminanten.
gør rede for fordoblings- og halveringskonstant for eksponentielle funktioner F(x)=b*a i x, samt for anvendelsen af eksponentielle modeller til beskrivelsen af rentesregning, samt bestemmelsen af eksponontielle funktioner ud fra 2 punkter x1,y1 og x2,y2.
gør rede for potensfunktioner f(x) b*x i a, samt for nogle anvendelser af potensmodeller ved penduler og faldene ting, samt bestemmelsen af potens funktioner ud fra 2 punkter x1,y1 og x2,y2.
har virkelig brug for noget hurtigt hjælp.... og hvis det er så bare hjælp med så meget i nu gider tak
gør rede for andengradspolynomiets graf og beviset for rødderne ved hjælp af diskriminanten.
gør rede for fordoblings- og halveringskonstant for eksponentielle funktioner F(x)=b*a i x, samt for anvendelsen af eksponentielle modeller til beskrivelsen af rentesregning, samt bestemmelsen af eksponontielle funktioner ud fra 2 punkter x1,y1 og x2,y2.
gør rede for potensfunktioner f(x) b*x i a, samt for nogle anvendelser af potensmodeller ved penduler og faldene ting, samt bestemmelsen af potens funktioner ud fra 2 punkter x1,y1 og x2,y2.
har virkelig brug for noget hurtigt hjælp.... og hvis det er så bare hjælp med så meget i nu gider tak
Svar #1
02. juni 2008 af hoda (Slettet)
cosinus realtioner: hvis vi tegner en trekant som ikke er en retvinklet trekant ABC. Vi deler trekanten i to trekanter så vi har to retvinklede trekanter. Vi kalder stykket for D, den stk som vi har delt trekantet fra.
Den samlede grundlinje for de to trekanter heder b. Den ene trekant har grundlinjen x og den anden x-b.
Den første trekant er ABD (den har grundlinjen x-b) og den anden DBC (den har grundlinjen x).
Føst skrever vi pythagoras sætningen for ABD : h^2+(x-b)^2=c^2
Så isolere vi h-værdien <=> h^2= c^2-(x-b)^2
Det samme gør vi med trekanten BCD: h^2+x^2=a^2 <=> h^2=a^2-x^2
Da vi har isoleret h^2 ved begge trekanter, kan vi nu lægge dem sammen:
a^2-x^2 =c^2 -(x-b)^2
(x-b)^2 er det samme som (b^2 -2bx+x^2) derfor løser vi parantesen og skriver det istedet for (x-b)^2 :
a^2-x^2=c^2-(b^2-2bx+x^2) <=> a^2-x^2=c^2-b^2+2bx-x^2
<=> a^2-x^2+x^2=c^2-b^2+2bx
Her har jeg sat x^2 på den anden side af lighedstegnet, så jeg kan minuse den med den anden x^2
a^2=c^2-b^2+2bx jeg isoler c^2 :
c^2= a^2+b^2-2bx
x er det samme som a*cos(C) fordi cos(C)=(x/a) <=> x= a*cos(C)
derfor kan jeg skrive den istedet for x
c^2= a^2+b^2-2ba*cos(C)
Hermed har vi bevist cosinusrelationen. Hvis du har spørgsmål til det så spørge endelig
Den samlede grundlinje for de to trekanter heder b. Den ene trekant har grundlinjen x og den anden x-b.
Den første trekant er ABD (den har grundlinjen x-b) og den anden DBC (den har grundlinjen x).
Føst skrever vi pythagoras sætningen for ABD : h^2+(x-b)^2=c^2
Så isolere vi h-værdien <=> h^2= c^2-(x-b)^2
Det samme gør vi med trekanten BCD: h^2+x^2=a^2 <=> h^2=a^2-x^2
Da vi har isoleret h^2 ved begge trekanter, kan vi nu lægge dem sammen:
a^2-x^2 =c^2 -(x-b)^2
(x-b)^2 er det samme som (b^2 -2bx+x^2) derfor løser vi parantesen og skriver det istedet for (x-b)^2 :
a^2-x^2=c^2-(b^2-2bx+x^2) <=> a^2-x^2=c^2-b^2+2bx-x^2
<=> a^2-x^2+x^2=c^2-b^2+2bx
Her har jeg sat x^2 på den anden side af lighedstegnet, så jeg kan minuse den med den anden x^2
a^2=c^2-b^2+2bx jeg isoler c^2 :
c^2= a^2+b^2-2bx
x er det samme som a*cos(C) fordi cos(C)=(x/a) <=> x= a*cos(C)
derfor kan jeg skrive den istedet for x
c^2= a^2+b^2-2ba*cos(C)
Hermed har vi bevist cosinusrelationen. Hvis du har spørgsmål til det så spørge endelig
Svar #2
02. juni 2008 af peberdelfinen (Slettet)
Meget god og pædagoisk side, hvor du selv kan prøve: http://home3.inet.tele.dk/pmh/1g/doitself.htm
Svar #3
02. juni 2008 af hoda (Slettet)
du kan prøve denne hjemmeside, den er rigtig go og du lærer hurtig hvordan man beviser cosinusrelation, nulpunkter til 2. gradpolynuim osv.
http://home3.inet.tele.dk/pmh/1g/doitself.htm
http://home3.inet.tele.dk/pmh/1g/doitself.htm
Skriv et svar til: Haster hjælp skal til eksamen i morgen har problemer med nogle spørsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
