Matematik

Funktion

19. september 2004 af Feel (Slettet)
LAd f(x) = (x^2 + 2)/(3x-7)
bestem det approksimerende førstegradspolynomium for f i x0= 1

har ikke lige styr på hvordan det er jeg skal gøre hjælp er yderst velkommen!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2004 af frodo (Slettet)

du skal differentiere den og indsætte i tangentens ligning

y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Svar #2
19. september 2004 af Feel (Slettet)

ok så approximerende er bare punktets tanget??

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2004 af frodo (Slettet)

jep!

Svar #4
19. september 2004 af Feel (Slettet)

får den y= x- 1,5 hvilket er tydeligvis forkert når jeg indsætter i graf nogen hjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2004 af Lurch (Slettet)

jeg får den til,
y= (-17/16)x + (5/16)

hvad får du f'(x) til?

Svar #6
19. september 2004 af Feel (Slettet)

tror det er der problemet ligger får f'(x)= (1/ 2 kvadratrod(x))*2x

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2004 af Lurch (Slettet)

det er ikke rigtigt. jeg får,
f'(x)= (3x^2-14x-6)/(3x-7)^2

Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.