Fysik
Specifikke fordampningsvarme for nitrogen.
20. september 2004 af
Julie J (Slettet)
Jeg er lige startet i gymnasiet og har lidt svært ved fysikken, så jeg håber, at nogen kan hjælpe mig med følgende opgave:
Ved meget lave temperaturer er nitrogen en væske. Kogepunktet er –196grader C. Varmetilførslen fra omgivelserne bevirker derfor, at flydende nitrogenkoger og hurtigt fordamper.
Et plastbæger indeholder 250g vand med temperaturen 27,5grader C. Der hældes 45g flydende nitrogen ned i bægeret med vand. Nitrogenet fordamper hurtigt, hvorved vandets temperatur falder til 18,9 grader C.
1) Hvor meget energi afgiver vandet?
2) Bestem den specifikke fordampningsvarme for nitrogen.
Ved meget lave temperaturer er nitrogen en væske. Kogepunktet er –196grader C. Varmetilførslen fra omgivelserne bevirker derfor, at flydende nitrogenkoger og hurtigt fordamper.
Et plastbæger indeholder 250g vand med temperaturen 27,5grader C. Der hældes 45g flydende nitrogen ned i bægeret med vand. Nitrogenet fordamper hurtigt, hvorved vandets temperatur falder til 18,9 grader C.
1) Hvor meget energi afgiver vandet?
2) Bestem den specifikke fordampningsvarme for nitrogen.
Svar #2
20. september 2004 af Lurch (Slettet)
1) du kan regne ud hvor meget energi der kræves for at varme 250g vand op med (27,5-18,9) grader, E=m*c*(delta)T
Den samme mængde enrgi må jo blive frigivet når vandet afgiver den til nitrogenen.
2) Du ved nu hvor meget energi der er tilført nitrogenen, og du ved hvor meget nitrogen du har fordampet,
L(ford) = (delta)E/m
Den samme mængde enrgi må jo blive frigivet når vandet afgiver den til nitrogenen.
2) Du ved nu hvor meget energi der er tilført nitrogenen, og du ved hvor meget nitrogen du har fordampet,
L(ford) = (delta)E/m
Svar #3
20. september 2004 af Mads (Slettet)
Du skal som der står i opgaven finde den afgivne energi fra vandet. Dette gør du ved at bruge formlen
E= m*c*T
Du har alle størrelserne, så det er bare at finde lommeregneren frem...
Med hensyn til spørgsmål b), så skal du bare dividere den afgivne energi med massen af den fordampede nitrogen. Og husk at SI-enheden for fordampningsvame er J/g...
Mads
E= m*c*T
Du har alle størrelserne, så det er bare at finde lommeregneren frem...
Med hensyn til spørgsmål b), så skal du bare dividere den afgivne energi med massen af den fordampede nitrogen. Og husk at SI-enheden for fordampningsvame er J/g...
Mads
Skriv et svar til: Specifikke fordampningsvarme for nitrogen.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
