Matematik
Finde længden af et parabel.
10. juni 2008 af
Christian14 (Slettet)
Jeg har punkter 120 (b) og 75 (a)
og jeg har funktionen f(x)= -0,0148x^2+2,888x+-103.333
er der nogen der vil hjælpe eller integrere dette for mig via formelen der findes i svar nummer 4 i dette link?
http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=537161&reply=8#8
det er ikke fordi jeg er doven, men mere fordi jeg ikke kan skabe mig et overblik over hvilke trin jeg skal gøre det i.
Det ville være sådan en stor hjælp gutter.
og jeg har funktionen f(x)= -0,0148x^2+2,888x+-103.333
er der nogen der vil hjælpe eller integrere dette for mig via formelen der findes i svar nummer 4 i dette link?
http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=537161&reply=8#8
det er ikke fordi jeg er doven, men mere fordi jeg ikke kan skabe mig et overblik over hvilke trin jeg skal gøre det i.
Det ville være sådan en stor hjælp gutter.
Svar #1
10. juni 2008 af susna (Slettet)
f(x)= -0,0148x^2+2,888x+-103.333
=> f'(x)= -0,0296x+2.888
s=int(120,75)sqrt(1+(-0,0296x+2.888)^2)dx
det er et integral af typen int(sqrt(ax^2+bx+c)dx
og jeg tror helt ærligt ikke, at det er pensum på HF.
Så du må have gang i din TI
jeg får s=48,13
=> f'(x)= -0,0296x+2.888
s=int(120,75)sqrt(1+(-0,0296x+2.888)^2)dx
det er et integral af typen int(sqrt(ax^2+bx+c)dx
og jeg tror helt ærligt ikke, at det er pensum på HF.
Så du må have gang i din TI
jeg får s=48,13
Skriv et svar til: Finde længden af et parabel.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
