Kemi
enkelt - dobbeltbinding kig
11. juni 2008 af
anna85 (Slettet)
hej
vil i lige tjek, om jeg har skrevet rigtig om bindingstyper.
enkeltbinding --> c-c
a.hvert C atom er altid bundet til 2 H - atomer med enkeltbinding
b. der er H i enkeltbinding i C fordi den ikke er stærk nok til at holde alene
c. fx CH4
H
-
H-C-H
-
H
Dobeltbinding --> C=C
fx C2H4
H H
- -
C = C
- -
H H
d. de 4 elektroner i dobbeltbinding bevæger sig mellem de 2 c -atomers kerner
e. elektronerne frastøder hinanden ( altså at forsøg komme længst væk fra hinanden)
altså dem i dobbeltbinding
og i de 2 andre elektronpar
er det rigtig det jeg har skrevet
tak p forhånd
vil i lige tjek, om jeg har skrevet rigtig om bindingstyper.
enkeltbinding --> c-c
a.hvert C atom er altid bundet til 2 H - atomer med enkeltbinding
b. der er H i enkeltbinding i C fordi den ikke er stærk nok til at holde alene
c. fx CH4
H
-
H-C-H
-
H
Dobeltbinding --> C=C
fx C2H4
H H
- -
C = C
- -
H H
d. de 4 elektroner i dobbeltbinding bevæger sig mellem de 2 c -atomers kerner
e. elektronerne frastøder hinanden ( altså at forsøg komme længst væk fra hinanden)
altså dem i dobbeltbinding
og i de 2 andre elektronpar
er det rigtig det jeg har skrevet
tak p forhånd
Skriv et svar til: enkelt - dobbeltbinding kig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
