Matematik
binomailforsøg, formel
14. juni 2008 af
t-astrid (Slettet)
Hej hej,
så er det snart tid til at jeg skal til eksamen i mundtlig matematik.
Jeg har et spørgsmål som jeg håber I kan hjælpe mig med:
hvad menes der når der står:
''udled formlen for sandsynligheder ved et binomialforsøg ud fra et eksempel''?
tænker min lære på, at jeg skal regne et eksempel ved brug af denne formlen som står under mit kapitel i min mat bog ''binomialfordelingen'':
K(n,r) = n! / r!(n - r)!' ??
eller er det en anden formel? I så fald hvilken?
håber I kan hjælpe mig!
så er det snart tid til at jeg skal til eksamen i mundtlig matematik.
Jeg har et spørgsmål som jeg håber I kan hjælpe mig med:
hvad menes der når der står:
''udled formlen for sandsynligheder ved et binomialforsøg ud fra et eksempel''?
tænker min lære på, at jeg skal regne et eksempel ved brug af denne formlen som står under mit kapitel i min mat bog ''binomialfordelingen'':
K(n,r) = n! / r!(n - r)!' ??
eller er det en anden formel? I så fald hvilken?
håber I kan hjælpe mig!
Svar #1
14. juni 2008 af peter lind
Sandsynligheder for binomialfordelingen beskrives ved formlen
P{X=k}=K(n,r)p^k*(1-p)^(n-k)
Eksempelvis kast med terning. Sandsynligheden for at få en sekser er 1/6.
Formlen ovenfor angiver så sandsynligheden for at få k seksere ved kast med terningen n gange. p=1/6
P{X=k}=K(n,r)p^k*(1-p)^(n-k)
Eksempelvis kast med terning. Sandsynligheden for at få en sekser er 1/6.
Formlen ovenfor angiver så sandsynligheden for at få k seksere ved kast med terningen n gange. p=1/6
Skriv et svar til: binomailforsøg, formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
