Matematik
funktioner: Dm
23. september 2004 af
liste (Slettet)
Hej
er der dogle der kan forklare mig hvordan man finder definitionsmængden af
1) f(x) = 2x - 3
2 f(x) = kvadratrod(x-5)
er der dogle der kan forklare mig hvordan man finder definitionsmængden af
1) f(x) = 2x - 3
2 f(x) = kvadratrod(x-5)
Svar #1
23. september 2004 af frodo (Slettet)
du skal tænke på for hvilke x'er udtrykkene er defineret, eller mere præcist, f.eks må man ikke tage kvadratroden af negative tal dvs at x-5 skal være større end lig 0, før at funktonsudtrykket overhovedet er defineret!
Svar #2
23. september 2004 af Lurch (Slettet)
1) funktionen er defineret for alle værdier af x.
2) funktionen er KUN defineret for de x-værdier hvor udtrykket under kvadratroden er større eller lig med nul!
dvs x-5>=0
2) funktionen er KUN defineret for de x-værdier hvor udtrykket under kvadratroden er større eller lig med nul!
dvs x-5>=0
Skriv et svar til: funktioner: Dm
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
