Matematik

Hurtig hjælp til potensregning

23. september 2004 af Julie J (Slettet)
Hey.. måske et dumt spørgsmål, men hvordan opløfter jeg følgende??

(x^2 - 6x + 8)^2 ??

Hvordan beregner jeg det? Skal bruge det til integralregning med rumfang...

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2004 af frodo (Slettet)

(x^2 - 6x + 8)*(x^2 - 6x + 8)

Så kan du bare gange de to parenteser sammen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2004 af Samuel (Slettet)

#1: Det vil da være usigeligt besværligt - der skal ganges 9 gange!

(x^2 - 6x + 8)^2 = x^4 - 36x^2 + 64

Læs... forstå..

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2004 af Samuel (Slettet)

Sorry jeg koger...

2 sek

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2004 af frodo (Slettet)

det er besværligt ja.. Men jeg kender ikke til nogen specifik formel, der tager sig af dette! Den findes ved jeg, men jeg ved ikke hvordan dn lyder, men den kan da laves selv. Gider bare ikke lige til det!

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2004 af Samuel (Slettet)

Argh... Jeg kan sgu´ heller ikke huske den!

Lurch? :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2004 af frodo (Slettet)

har fundet den: (a-b+c)^2=a^2+b^2+c^2-2ab+2ac-2bc

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2004 af Samuel (Slettet)

Arh, ja - der jo bare en lille udbygning af (a+b)^2=a^2+b^2+2ab...

(:

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2004 af frodo (Slettet)

det er self klsrt at denne version er tilpasset efter #0. Men man kan bare ænde fortegnet hvor man skal iflg. det udtryk man arbejder med. Det er jo bare i de dobbelte produkter, hvor minusleddene indgår!

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2004 af frodo (Slettet)

ja det er logisk nok, når man efterrationaliserer, men det er sgu ikke altid nemt at være på forkant med alting!

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2004 af Samuel (Slettet)

Nopes! :P

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. september 2004 af Damon (Slettet)

Er det ikke noget med man kan aflæse formlen for kvdradet på forskellige størrelser fra Pascals trekant?

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. september 2004 af frodo (Slettet)

Mht pascals trekant mener jeg kun denne er gældende for toleddede størrelser, og desuden er det vist generelt for ting af typen: (a+b)^n Så altså ike nødvendigvis kvadrater.

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. september 2004 af Samuel (Slettet)

Apropos (a+b)^n.

UDtrykket er vel fx (a+b)^3=a^3+b^3+3ab, ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. september 2004 af frodo (Slettet)

hvilket udtryk??

#0 er (a-b+c)^2

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. september 2004 af Samuel (Slettet)

Ja, det ved jeg. Jeg omformulerer:

(a+b)^n=a^n+b^n+nab...

Right?

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. september 2004 af frodo (Slettet)

desuden er din udregning ikke rigtig
(a+b)^3=a^3+3a^2*b+3ab^2+b^3

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. september 2004 af frodo (Slettet)

#15 NEJ!

Det erdet pascals trekant er til. Der kan man aflæse koefficienterne til leddene..

Brugbart svar (0)

Svar #18
23. september 2004 af Samuel (Slettet)

Okay, så...

Godt, skidtet alligevel ikke bliver aktuelt.. :D

Brugbart svar (0)

Svar #19
23. september 2004 af frodo (Slettet)

ja, men den er faktisk meget praktisk.. Har lige læst den op, og med den bliver det let som ingenting at bestemme (A+b)^n
Hvis du vil vide det, kan jeg godt prøve at forklare det.

Skriv et svar til: Hurtig hjælp til potensregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.