Matematik

Hvad er rødder?

16. juni 2008 af Jonas Staal (Slettet)
Jeg kan ikke lige huske hvad rødder i forbindelse med 2. gradsfunktioner er?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2008 af kleif

Det er den værdi for den ukendte variabel, hvor det gælder at funktionen er 0 (nul).

Fx:
Roden er her, den værdi for x, hvor f(x)=0.

Svar #2
16. juni 2008 af Jonas Staal (Slettet)

Men hvad er det hvis man illustrere det på en tegning?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2008 af mathon

...som for
a=/0
d=0
er
x = (-b/(2a))
og for
a=/0
d>=0
er
x = (-b±sqrt(d))/(2a))


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Det er der, hvor grafen skærer x-aksen.

Svar #5
16. juni 2008 af Jonas Staal (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: Hvad er rødder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.