Matematik
Spørgsmål til mundtlig mat, 1.g årsprøve
17. juni 2008 af
gfjtz (Slettet)
Hej,
jeg skal snart til mundtlig årsprøve i matematik (i 1.g), og der er nogle af spørgsmålene, jeg er usikker på, so here we go:
”Redegør for de tre væksttyper, lineær vækst, eksponentiel vækst og potensvækst.”
Her er det ordet ”vækst”, der gør mig lidt usikker. Vil det bare sige, at jeg for eksempel skal fortælle om lineær sammenhæng, hvor jeg bl.a. kan komme ind på deres grafer og regneforskrifter? Eller inkluderer ordet ”vækst” mere?
”Redegør for, hvorledes man lægger procenter til og trækker procenter fra vha. fremskrivningsfaktoren, og redegør for renteformlen, hvor du herunder skal vise, hvordan de enkelte størrelser i formlen kan findes, når de tre andre er kendte”.
Skal jeg bare fortælle om fremskrivningsfaktoren, og efterfølgende isolere de enkelte størrelser i renteformlen?
”Løs ligningerne y=b*a^x og y=b*x^a”
For at løse sidstnævnte, er det så x=
og så et a for oven (kunne ikke lige finde ud af at sætte det ind). Jeg ved dog ikke, hvordan jeg skal gøre med y=b*a^x
jeg skal snart til mundtlig årsprøve i matematik (i 1.g), og der er nogle af spørgsmålene, jeg er usikker på, so here we go:
”Redegør for de tre væksttyper, lineær vækst, eksponentiel vækst og potensvækst.”
Her er det ordet ”vækst”, der gør mig lidt usikker. Vil det bare sige, at jeg for eksempel skal fortælle om lineær sammenhæng, hvor jeg bl.a. kan komme ind på deres grafer og regneforskrifter? Eller inkluderer ordet ”vækst” mere?
”Redegør for, hvorledes man lægger procenter til og trækker procenter fra vha. fremskrivningsfaktoren, og redegør for renteformlen, hvor du herunder skal vise, hvordan de enkelte størrelser i formlen kan findes, når de tre andre er kendte”.
Skal jeg bare fortælle om fremskrivningsfaktoren, og efterfølgende isolere de enkelte størrelser i renteformlen?
”Løs ligningerne y=b*a^x og y=b*x^a”
For at løse sidstnævnte, er det så x=
Svar #1
17. juni 2008 af ibibib (Slettet)
ja.
nej.
ja og du kan måske udlede renteformlen.
ja.
Ja.
Benyt logaritmen.
x= log(y/b)/log(a)
nej.
ja og du kan måske udlede renteformlen.
ja.
Ja.
Benyt logaritmen.
x= log(y/b)/log(a)
Skriv et svar til: Spørgsmål til mundtlig mat, 1.g årsprøve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
