Matematik
ekssponentiel vækst.
26. september 2004 af
~Sab~ (Slettet)
Hej, er i tvivl om hvordan denne opgave skal løses:
(tid = x og antal bakterier = Y)
*"Hvad ville antallet af bakterierne væære efter 90 minutter, hvis antallet fortsat havde vokset eksponentielt i perioden?"
Jeg har udregnet ligningen for funktionen af antallet af bakterier for 60 min:
Y = 1503,05 * 1,02^x
For at løse opgave* - skal jeg så ikke bare putte 90 ind i stedet for x?
Y = 1503,05 * 1,02^90 ??
(tid = x og antal bakterier = Y)
*"Hvad ville antallet af bakterierne væære efter 90 minutter, hvis antallet fortsat havde vokset eksponentielt i perioden?"
Jeg har udregnet ligningen for funktionen af antallet af bakterier for 60 min:
Y = 1503,05 * 1,02^x
For at løse opgave* - skal jeg så ikke bare putte 90 ind i stedet for x?
Y = 1503,05 * 1,02^90 ??
Svar #2
26. september 2004 af ~Sab~ (Slettet)
oki takker for det!
Har lgie et spørgsmål mål mere..
"Grafen for en eksponentielt voksende funktion f går gennem punkterne (4,2) og (12,35)."
Når jeg har fundet forskriften skal jeg løse "uligheden f(x) ligmed eller mindre end 12."
Forstår ikke hvordan den kan løses?
Har lgie et spørgsmål mål mere..
"Grafen for en eksponentielt voksende funktion f går gennem punkterne (4,2) og (12,35)."
Når jeg har fundet forskriften skal jeg løse "uligheden f(x) ligmed eller mindre end 12."
Forstår ikke hvordan den kan løses?
Skriv et svar til: ekssponentiel vækst.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
